Testiranje za migrante

expand logo

Niste v Sloveniji z migrantskim statusom? Poiščite več informacij o testiranju za moške, ki imajo spolne odnose z moškimi (MSM)uporabnike drogspolne delavce, ali splošno javnost.

testirna mesta v Sloveniji za migrante — Ljubljana 2x, Logatec, Maribor, Murska Sobota, Žalec, Črnomelj, Metlika

V okviru projekta Expand Slovenska filantropija izvaja testiranje na hiv, virusne hepatitise in spolno prenosljive okužbe za migrante, predvsem za prosilce za mednarodno zaščito, osebe s priznano mednarodno zaščito in osebe z začasno zaščito.

V Ljubljani, Mariboru in Logatcu migrantom z različnimi statusi nudimo svetovanje, informiranje, psihosocialno in psihoterapevtsko pomoč ter zagovorništvo. Organiziramo različne aktivnosti za lažjo integracijo migrantov in beguncev v novo okolje. Prav tako izvajamo aktivnosti v Dnevnem centru za migrante, kjer nudimo psihosocialno pomoči migrantom skozi organiziranje njihovega prostega časa, pomoč pri vzpostavljanju in krepitvi njihove socialne mreže ter pomoč pri premagovanju medkulturnega šoka (ter posledic institucionalizirane obravnave prosilcev za mednarodno zaščito)

Testiranje za migrante poteka enkrat na teden, vsak četrtek med 10. in 12. uro v prostorih Ambulante za osebe brez zdravstvenega zavarovanja na Mislejevi 3 v Ljubljani.

Testiranje za prosilce za mednarodno zaščito poteka enkrat na mesec dve uri v prostorih Azilnega doma na Cesta v Gorice 15 v Ljubljani.

Periodično bo testiranje potekalo tudi v Mariboru, Logatcu, Metliki, Črnomlju in Žalcu. O terminih testiranja bomo obveščali na lokacijah testiranja, po družbenih omrežjih in preko spletne strani Community-based testing for STIs – project EXPAND – Slovenska filantropija, kjer najdete tudi več informacij.


legebitra logo stigma logo
filantropija logo, fakulteta logo

co-funded by the European Union with flag

Nadgradnjo spletne strani je omogočila Evropska Unija
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or HADEA. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.