Testiranje v skupnosti za osebe, ki uporabljajo droge

expand logo

Niste uporabnik drog? Poiščite več informacij o testiranju za moške, ki imajo spolne odnose z moškimi (MSM)spolne delavcemigrante, ali splošno javnost.

testirna mesta v sloveniji za uporabnike drog — Ljubljana 2x, Kranj, Trbovlje, Novo Mesto, Pivka, Jesenice, Idrija, Kočevje

V okviru projekta Expand Društvo za zmanjševanje škode zaradi drog Stigma izvaja testiranje na hiv, virusne hepatitise in spolno prenosljive okužbe za osebe, ki uporabljajo droge. V Ljubljani ima Stigma dva dnevna centra, kjer uporabnikom in uporabnicam omogočajo dostop do brezplačnega sterilnega pribora za injiciranje ter možnost svetovanja in praktične pomoči pri urejanju socialnih, zdravstvenih in ostalih zadev. Kot nadgradnjo dnevnemu centru opravljajo še program mobilne zamenjave igel s terenskim delom po Ljubljani in v drugih mestih po Sloveniji, kjer so bodo izvajala tudi testiranja v skupnosti v projektu Expand. Na društvu se izvaja tudi program Varne hiše za uživalke prepovedanih drog, ki so žrtve nasilja.

Testiranje za osebe, ki uporabljajo droge, poteka vsak ponedeljek v dnevnem centru v Zupančičevi jami (Hacquetova 9), od 10:30 do 12:30. V Ljubljani bo poteka prav tako vsak torek v dnevnem centru na Petkovškovem nabrežju 29 od 8:30 do 10:30. Dvakrat na leto pa bodo testiranja potekala na terenu: Novo mesto, Jesenice, Idrija, Logatec, Kranj, Pivka, Kočevje, Trbovlje.


filantropija logo, fakulteta logo
co-funded by the European Union with flag

Nadgradnjo spletne strani je omogočila Evropska Unija
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or HADEA. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.