Pogoji uporabe

Izjava o omejitvi odgovornosti

Namen spletnega portala www.KAJiščeš.si je podajanje informacij o spolno prenosljivih okužbah med moškimi, ki imajo spolne odnose z moškimi, informacij za osebe, ki živijo s hivom ter o testiranju na hiv in spolno prenosljive okužbe v skupnosti. Vse informacije, mnenja in nasveti, ki so objavljeni na portalu, so zgolj informativnega značaja in nikakor ne nadomeščajo obiska pri zdravniku ali specialistu oziroma specialistki. Gre za osnovne informacije, t. i. neobvezujoče smernice, ki lahko uporabniku po njegovi lastni presoji služijo kot nasvet za enega od možnih načinov reševanja posameznega problema ali vprašanja.

Uredništvo portala www.KAJiščeš.si in njegov lastnik, Društvo informacijski center Legebitra, ne odgovarjata za nastalo premoženjsko in/ali nepremoženjsko škodo ter izgubljen dobiček, ki nastane neposredno ali posredno pri uporabi oziroma zaradi uporabe objavljenih ali posredovanih informacij.

Izjava o varovanju zasebnosti

DIC Legebitra se zavezuje, da bo po svojih najboljših možnih močeh varovala podatke in zasebnost obiskovalcev spletnih strani. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

Piškotki in seje (angl. cookies in sessions)

Piškotki so oblika zapisa informacije o vašem obisku spletnih strani. Na vaš računalnik se ob obisku spletne strani namesti piškotek (datoteka z informacijami), ki na eni strani poskrbi za enostavnost in hitrost, vendar pa po drugi strani predstavlja tudi potencialno vdiranje v zasebnost oziroma možnost kasnejšega usmerjenega oglaševanja.

Vsebina piškotka

V piškotku so osnovni podatki o vašem obisku določene spletne strani; najprej gre za ime vašega računalnika oziroma vaše ime ter ime obiskane spletne strani. Vsebina piškotka se shrani na vašem računalniku v posebni mapi. Z dvakratnim klikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki ste jo obiskali. Na ta način se lahko izvejo tudi omejene informacije o strojni opremi vašega računalnika in uporabi interneta, vse v skladu z zakonodajo.

Vaš vpliv na rabo in deljenje piškotkov

Piškotke lahko z določenimi nastavitvami brišemo, izključujemo oziroma jih pogojno uporabljamo. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.

V Društvu informacijski center Legebitra spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene prek spletnega mesta, skrbno varovali in jih brez vaše privolitve ne bomo posredovali tretjim osebam oziroma jih uporabili v nobene druge namene. Ker obstajajo na spletnem mestu določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso povezane z našo organizacijo, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.