Svetovanje

V prostorih Legebitre smo vam osebno na voljo v času uradnih ur naših svetovalnic. Pokličete nas lahko tudi po telefonu na številko 030 361 280, in sicer od ponedeljka do petka med 10. in 16. uro (na voljo je tudi komunikacija prek SMS-a, Vibra-a ali Whatsapp-a) ali pa nam vprašanja pošljete na [email protected].

Klepetalnica o spolnosti

Klepetalnica o spolnem zdravju in spolnosti. Priložnost za odkrit pogovor o spolnosti in spolno prenosljivih okužbah. Namenjena je sproščenemu pogovoru s svetovalcem o temah, ki so v širšem smislu povezane s spolnim zdravjem. Vsak ponedeljek med 16. in 17. uro na DIC Legebitra, Trubarjeva 76a v Ljubljani. Za več informacij smo dosegljivi na [email protected].

Več o spolno prenosljivih okužbah.

PrEP svetovalnica

Ste na PrEP-u ali pa razmišljate o tem, da bi s PrEP-om začeli? PrEP je učinkovita zaščita pred okužbo s hivom, če ga uporabljate na pravilen način. V Legebitrini PrEP svetovalnici bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja. Osebno se lahko pri nas na Trubarjevi 76 a v Ljubljani oglasite vsak delovni ponedeljek med 16. in 17. uro ali pa nam pišete na [email protected].

Več PrEP-u.

Hiv+ svetovalnica

Ste ravnokar izvedeli, da imate hiv? Živite s hivom in imate tisoč in eno ali pa samo eno vprašanje? Vas zanima, kakšne so vaše (pacientove) pravice, kaj storiti v primeru diskriminacije ali kako do novega osebnega zdravnika? Ste se pred kratkim preselili v Slovenijo in ne veste, kako dostopati do infektologa oziroma infektologinje? Vse to in še več lahko vprašate v naši Hiv+ svetovalnici, kjer nudimo informacije o najrazličnejših vidikih življenja s hivom, vključno s pravnimi informacijami v primerih diskriminacije.

Obiščete nas lahko vsak torek med 17. in 18. uro ali pa nam pišete na [email protected].

Več o življenju s hivom.

Kemseks svetovalnica

Razmišljate o prenehanju oziroma zmanjšanju uporabe drog pri seksu? Se želite dodatno informirati o zmanjševanju tveganj pri uporabi drog pri seksu? Ste imeli slabo izkušnjo in potrebujete pogovor? Kemseks svetovalnica je namenjena vsem, ki bi se radi informirali o kemseksu, ki bi želeli prenehati oziroma zmanjšati prakticiranje kemseksa ali pa bi radi to počeli na manj tvegan način. Namenjena je tudi tistim, ki ste imeli s kemseksom morda slabo izkušnjo in bi se želeli o tem pogovoriti. Vrstniški svetovalci smo na voljo vsak delovni torek med 17. in 18. uro na Trubarjevi 76a v Ljubljani. V sklopu svetovalnice je dosegljiv tudi brezplačen material za zmanjševanje škode (kondomi, lubrikanti, snif listki, označene brizge ipd.). Za več informacij smo dosegljivi na [email protected]

Več o seksu in drogah.

PEPca/Hiv SOS linija

Ste seksali brez kondoma, se je kondom poškodoval ali vam je sperma partnerja prišla v oči?

V tem primeru vam je na voljo PEP – postekspozicijska profilaksa oziroma zaščitno protiretrovirusno zdravljenje, ki lahko prepreči okužbo s hivom. 

Zdravljenje je potrebno začeti čimprej po morebitni izpostavitvi virusu, najbolje v 2 do 4 urah, ne pa kasneje od 72 ur po izpostavitvi. Če pokličete našo telefonsko številko 030 361 280, ki deluje vsak delovni dan med 10. in 16. uro, vam bodo usposobljeni svetovalci nudili vse potrebne informacije v zvezi s PEP-om.