Seks v času epidemije?

Londonska testirna točka 56 Dean Street je objavila podatke spletne ankete o vplivu epidemije na dostopnost testiranja, spolnega vedenja in duševnega zdravja hiv negativnih moških, ki imajo spolne odnose z moškimi. 

Moški so odgovarjali  na vprašanja o strategijah zmanjševanja tveganj, kot je sexting, omejevanja števila spolnih partnerjev in pogovorih z morebitnimi partnerji o tveganjih in prenosu covida-19.  

V anketi okoli 75% moških poroča, da imajo kljub epidemiji spolne stike, pri 28% vprašanih je bila v tem času odkrita spolno prenesena okužba, 19% pa jih je imelo kemseks.

Med glavnimi razlogi za spolno aktivnost so navajali osamljenost in občutek izolacije. Zaradi želje po spolnosti in strahu pred covidom-19 pa so imeli večkrat občutke krivde, sramu in tesnobe.

Spolno aktivne osebe seveda ne smejo pozabiti na redno testiranje na hiv, virusne hepatitise in spolno prenosljive okužbe na tri do šest mesecev.

Testiranje na Legebitrini testirni točki na Trubarjevi 76a v Ljubljani poteka v dveh rednih tedenskih terminih – v ponedeljek med 17.00 in 20.00 in v petek med 10.00 in 12.00.

Na testiranje se je potrebno obvezno naročiti preko povezave https://kajisces.si/testiranje/

Vir: https://www.aidsmap.com/news/feb-2021/no-sex-during-lockdown-gay-men-london-say-otherwise