Nasveti za zmanjšanje tveganj pri kemseksu:

Pomembno je, da se vsak, ki se udeleži kemseksa zaveda, da se lahko v takšnih situacijah zgodijo neprijetne in nepričakovane stvari. Mnogo negativnih učinkov je mogoče preprečiti ali pa vsaj zmanjšati.
V izogib težavam s kakovostjo substanc je pomembno, da izberete prodajalca, ki mu zaupate in ve, kaj prodaja.

Za varnejši kemseks je dobro, da je tam nekdo, ki ga poznate in zaupate in bo pazil na vas, če se vam kaj zgodi.


Če povabite ljudi, ki jih ne poznate, na svoj dom, je priporočljivo, da denar in dragocenosti hranite na varnem mestu.


Ko ste trezni, jasno določite meje, kaj si želite in česa ne med spolnimi aktivnostmi. Prav tako določite katerih snovi ne želite uporabljati in s kom želite oziroma ne želite imeti spolnih aktivnosti.
Pred začetkom kemseksa pripravite materiale, ki jih boste potrebovali: kondomi, lubrikanti, pijte zadostno količino vode z elektroliti. Materialov za doziranje droge (igle/snif listki) ne delite z drugimi in tako preprečite morebitne okužbe.


Pogoste kemseks seanse lahko privedejo do depresije, anksioznosti, paničnim napadom, izgubi teže in izgubi spomina. V izogib temu je pomembno, da se ne igrate zelo pogosto.
Kemseks lahko postane odvisen. Da bi preprečili odvisnost, je pomembno, da imate še vedno trezne spolne stike.

Zmanjšanje tveganja pri uživanju G (GHB/GBL)
G je droga, ki je pri kemseksu zelo priljubljena, vendar pa lahko zlahka pride do predoziranja. Prevelik odmerek, koma in celo smrt so resna tveganja pri uživanju G-ja. Izogibajte se mešanju z alkoholom, ketaminom, diazepamom, uspavalnimi tabletami ali katerokoli drugo drogo s sedativnim učinkom. Uživaje ustrezne odmerke v ustreznih časovnih intervalih. Zabeležite si ali pa nastavite alarm na telefonu, kdaj ste vzeli zadnji odmerek. Uporabite brizgo za doziranje odmerkov. Vedno si nalijte svoj odmerek v svojo pijačo in se prepričajte, da v kozarcu ni že G. Ko vzamete G, bodite potrpežljivi, če traja nekaj časa, da začne učinkovati. Lahko se zgodi, da vzamemo več G-ja, ker mislimo, da prvi odmerek ni bil dovolj močen, kar lahko vodi v izgubo zavesti.


Kaj storiti, če oseba izgubi zavest:
Pomembno je, da zagotovite varno okolje. Poskrbite, da se oseba ne poškuduje, ne pade in se ne udari v glavo. Osebo poskušajte zbuditi. Dihanje se lahko kadarkoli ustavi, kadar oseba spi zaradi prevelike količina G-ja. Osebe ne puščajte brez nadzora. Če se oseba ne odziva, pokličite nujno medicinsko pomoč. Ob prihodu reševalcev povejte, katero drogo je oseba vzela, koliko in kdaj. Pri uporabi G-ja je ključnega pomena biti pripravljen in znati pravilno ukrepati v primeru predoziranja,