Kondomi za analni seks

Ameriška agencija za hrano in zdravila (FDA) je odobrila trženje prvega kondoma, posebej namenjenega za analni spolni odnos. Klasični kondomi, ki jih je odobrila FDA, se seveda še naprej uporabljajo za kontracepcijo in preprečevanje spolno prenosljivih okužb.

Pred tokratno odobritvijo FDA še ni odobrila ali potrdila kondomov, ki bi bili posebej namenjeni analnim spolnim odnosom. Nezaščiteni analni spolni odnosi pomenijo največje tveganje spolne izpostavljenosti za prenos hiva, dosledna in pravilna uporaba kondoma pa lahko bistveno zmanjša tveganje tudi za spolno prenosljive okužbe. Današnja odobritev poudarja javno zdravstveni pomen kondomov, ki so testirani in označeni posebej za analni spolni odnos, vendar se lahko vsi drugi kondomi, ki jih je odobrila FDA, še naprej uporabljajo za kontracepcijo in preprečevanje spolno prenosljivih okužb.

Kondom ”One Male” je izdelan iz naravnega lateksa, ki med uporabo pokriva penis. Na voljo so tri različice: standardna, tanka in prilegajoča se. Prilagojeni kondomi, ki so na voljo v različnih velikostih, vsebujejo papirnato predlogo, ki pomaga najti najboljšo velikost kondoma za vsakega uporabnika. Pri analnem spolnem odnosu je treba kondom “One Male Condom” uporabljati z lubrikantom, ki je kompatibilen s kondomomi.

Vir: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-permits-marketing-first-condom-specifically-indicated-anal-intercourse