Izpolni anonimno spletno raziskavo

Evropska internetna raziskava MSM (EMIS) je anonimna spletna raziskava za geje, biseksualce in druge moške, ki imajo spolne odnose z moškimi (MSM), ki poteka v več državah in več jezikih. Cilj je zajeti 50 držav in 35 jezikov.

EMIS je skupni projekt skupnosti, akademskih in vladnih partnerjev iz vse Evrope, katerega namen je zagotoviti informacije za ukrepe na področju spolnega zdravja za MSM. Sistem EMIS-2024 izvaja konzorcij treh partnerjev: Deutsche Aidshilfe (DAH), Univerza v Maastrichtu in Inštitut Robert Koch (RKI).

Izveden je bil v letih 2010 in 2017 s temeljnim financiranjem iz programa Evropske unije na področju zdravja. Od oktobra 2023 je uspelo vzpostaviti zadostno financiranje za ponovitev projekta EMIS. Že priprava EMIS-2024 je bila zahtevna naloga s skoraj 50 različnimi partnerji, 35 jeziki in 50 državami ter zapleteno strukturo financiranja, ki temelji na prispevkih impresivnega konzorcija. Vendar je razširjanje sistema EMIS-2024 v vse prizadete skupnosti še večji izziv in zahteva čas. Prizadevamo si, da bi vsi v zadevnih skupinah imeli možnost odgovoriti na anketo. Zato bo sistem EMIS-2024 odprt vsaj do konca aprila 2024.

Sistem EMIS-2024 sofinancirajo Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni (ECDC) in naslednje države: BE, CH, DE, EE, ES, IE, IL, LU, NL, NO, PT in SE. Za podrobnosti glejte Mreža EMIS-2024. Ena od ključnih prednosti sistema EMIS je bila možnost izpolnjevanja vprašalnika v vseh uradnih jezikih Evropskega gospodarskega prostora (EGP). To je zlasti pomembno za države z velikim deležem migrantov iz južne, vzhodne ali jugovzhodne Evrope.

Pomagaj nam pridobiti reprezentativni vzorec za področje Slovenije in sodeluj v največji svetovni raziskavi o spolnem vedenju moških in transspolnih oseb, ki imajo spolne odnose z moškimi (MSM). Sodeluješ lahko tako, da enostavno izpolniš anketni vprašalnik prek linka v članku ali pa poskeniraš QR kodo dostopno na testirnih točkah. Odgovore zbiramo do polovice aprila!

https://maastrichtuniversity.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_00TU5rrPxK3dzoO