Cepljenje proti HPV in mpox v UKCL

Cepilni center UKCL dodaja v nabor cepljenje proti HPV s cepivom Gardasil 9, ki ščiti pred devetimi najpogostejšimi sevi virusa. 

Cepljenje je namenjeno predvsem osebam, ki so upravičene do brezplačnega cepljenja v skladu z nacionalnim Programom cepljenja in zaščite z zdravili. To so deklice in dečki v 6. razredu osnovne šole ter ženske in moški do 26. leta starosti, ki se še niso cepili ali so prejeli le en odmerek cepiva. Cepijo tudi samoplačnike, ki plačajo 71 € za odmerek. Za popolno zaščito so potrebni trije odmerki cepiva.

V UKCL lahko opravite tudi brezplačno cepljenje proti mpox (opičjim kozam). Cepijo s cepivom Jynneos, ki je registrirano za odrasle osebe, stare vsaj 18 let. Potrebna sta dva odmerka v 4-tedenskem razmiku.

Cepilna točka DTS-Urgenca je odprta ob četrtkih med 12. in 15. uro. Na cepljenje prinesite osebni dokument, kartico zdravstvenega zavarovanja in cepilno knjižico, če jo imate. Za dodatne informacije in prijave so dosegljivi na: [email protected] in na telefonu: 01-5224628.