Skupno drkanje

Je eden izmed bolj priljubljenih seksualnih aktov ljudi, bodisi kot del predigre ali kot samostojno seksualno dejanje.

Skupno drkanje je običajna praksa, kadar seksaš z nekom, ki si ga ravno spoznal ali če si na prvem zmenku ali pa ko hodiš z nekom, s katerim še nisi povsem sproščen. Na javnih krajih je skupna masturbacija najpogostejša oblika seksa.

Vzajemno samozadovoljevanje je lahko prvi korak

Pri mnogih gej in biseksualnih najstnikih je masturbacija edina sprejemljiva vrsta skupnega seksa. Če nisi prepričan v svojo spolno usmerjenost in hočeš imeti spolni odnos z drugim moškim, je skupno drkanje prvi korak. Izvaja se lahko sede, leže, kleče, eden sede drug stoje, itd. Partnerja sta lahko oblečena, slečena, v spodnjem perilu, itd. Če je strast močna, lahko od masturbiranja nadaljujeta k drugim seksualnim dejavnostim kot npr. fafanju.

Skupno drkanje

je relativno netvegana spolna praksa, vendar samo če sperme partnerja ne uporabiš namesto lubrikanta, sicer močno povečaš verjetnost okžbe s hiv in drugimi SPO.

Vzajemna masturbacija je dokaj varna oblika spolnosti

Vzajemna mastrubacija (drkanje drug drugemu) in frontaža (drgnjenje drug ob drugega) ne predstavljajo tveganja za okužbe s SPO.

Lahko pa ob drgnjenju splovil vseeno pride do prenosa HPV, še posebej, če so pri enem od partnerjev prisotni kondilomi. Pomembno je vedeti tudi, da je vzajemna mastrubiranje relativno netvegana spolna praksa, vendar samo če sperme partnerja ne uporabiš namesto lubrikanta, sicer močno povečaš verjetnost okužbe s hiv in drugimi SPO.

Partnerjeva sperma

naj ti ne pride na penis, saj s tem povečaš možnost prenosa hiva in drugih spolno prenosljivih okužb.