KAJiščeš.si je del projekta Odziv na hiv

Cilj projekta je zmanjšanje oziroma preprečevanje spolno prenosljivih okužb med moškimi, ki imajo spolne odnose z moškimi in lajšanje psihosocialnih stisk oseb, ki živijo s hivom.

Ekipa KAJiščeš.si

Vsebine na portalu KAJiščeš.si pripravljamo skupnostni strokovnjaki s področja hiv preventive in podpore osebam, ki živijo s hivom ter strokovnjaki s področja zdravja, komuniciranja in spleta.

Zakaj KAJiščeš.si?

V Sloveniji je največ novoodkritih okužb s hivom med moškimi, ki imajo spolne odnose z moškimi (MSM). Njihovo število narašča, kar je lahko posledica več primerov prenosov hiva in/ali večje pretestiranosti populacije. Portal KAJiščeš.si ponuja celovite informacije s področja spolno prenosljivih okužb, testiranja in življenja s hivom. Ponuja številne sodobne možnosti stika s svetovalci - preko telefona, e-pošte in v živo prek spletnega klepeta. Tako vzpostavlja enostavno povezavo in vključevanje v vrstniški sistem svetovanja in podpore. Poseben del je namenjen zdravstvenim delavcem, ki bodo s posebnimi izobraževanji izpopolnili svoja specifična znanja o hivu in MSM.

Več o projektu Odziv na hiv na projektni spletni strani odzivNAhiv.si

Finančna podpora

Spletno mesto je nastalo s finančno podporo Finančnega mehanizma EGP in Norveškega finančnega mehanizma.

Viri

Droge in alkohol: pri pripravi smo z dovoljenjem Združenja Drogart uporabili vsebine s spletne strani Drogart.org.

Slovarček izrazov je pripravil Mitja Ćosić s pomočjo mag. Mirana Šolinca.

Moje pravice in življenjske situacije za osebe s hivom je pripravil Mitja Ćosić v sodelovanju s Pravno svetovalnico LGBT, ki deluje v okviru projekta LGBTpravice.si.