Naročanje na testiranje

Z veseljem te obveščamo, da ponovno vzpostavljamo storitev testiranja v skupnosti za moške, ki imajo spolne odnose z moškimi, to pa bo potekalo nekoliko drugače, kot smo ga bili vajeni. Testiranje na testirni točki na Trubarjevi v Ljubljani bo še vedno možno v dveh rednih tedenskih terminih – v ponedeljek med 17.00 in 20.00 in v petek med 10.00 in 12.00. Za termine terenskega testiranja, ki ga izvajamo po Sloveniji, spremljaj našo spletno stran kajisces.si. 

Ne glede na lokacijo testiranja pa se je treba na testiranje OBVEZNO predhodno naročiti na aplikaciji spodaj ali na telefonski številki 030 361 280 (vsak delovnik med 10. in 16. uro). 

Ob naročilu ti bo dodeljen termin. Zaradi zagotavljanja nemotenega dela bodi na testirni točki 10 min pred dogovorjenim terminom. Bodi točen in s seboj OBVEZNO prinesi obrazno masko, saj te bomo sicer morali prenaročiti. 

Na testiranje pridi sam. V primeru, da bi se s partnerjem želela testirati oba, se morata na testiranje naročiti in priti posamezno. S seboj prinesi le najnujnejše.

Na testiranje se NE smeš naročiti:
  • če imaš potrjeno okužbo ali sum na okužbo s SARS-CoV-2 (novim koronavirusom), 
  • če izkazuješ katerega izmed sledečih simptomov okužbe (nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana temperatura nad 37.5 stopinj Celzija, motnje okušanja okusa in/ali vonja), 
  • če živiš v skupnem gospodinjstvu z okuženo osebo ali osebo s simptomi okužbe,
  • če si imel stik z osebo s potrjeno okužbo,
  • če si se vrnil iz tujine v zadnjih dveh tednih.

V kolikor si imel simptome okužbe, se lahko na testiranje naročiš dva tedna po izzvenetju simptomov. V primeru, da se simptomi pojavijo, ko si bil na testiranje že naročen, te prosimo, da svoj termin odpoveš in s tem omogočiš testiranje drugi osebi. 

Do nadaljnjega ne bo možno testiranje na prisotnost gonoreje v žrelu.